Finanční analýza společností Nestlé Česko, s. r. o., a Nestlé Slovensko, s. r. o. - Hansko, Ján (2019)
Cílem této bakalářské práce je provést externí finanční analýzu a vzájemné srovnání společností Nestlé Česko, s.r.o. a Nestlé Slovensko, s.r.o. v rozmezí let 2013 až 2017.Táto bakalářská práce se skládá ze dvou hlavních částí. První, metodická část se zaobírá postupy finanční analýzy, které jsou dále použity v praktické části. Druhá, praktická část obsahuje aplikaci postupů a modelů z metodické části na společnosti Nestlé Česko a Nestlé Slovensko. V praktické části je také provedeno srovnání výsledků finanční analýzy s konkurencí.