Komparace zdanění a odvodů sociálního pojistného u příjmů ze zaměstnání v České republice a ve Francii - Egorova, Anna (2019)
Cílem této diplomové práce je komparace zdanění a odvodů sociálního pojistného u příjmů ze zaměstnání v České republice a ve Francii. První dvě kapitoly se zabývají rozborem daňových systémů z hlediska daně z příjmů fyzických osob se zaměřením na závislou činnost a systémů sociálního pojištění. Třetí kapitola předkládá komparaci efektivních sazeb daně pro různé typy poplatníků. Čtvrtá kapitola se zabývá odhadem progresivity osobní důchodové daně v obou státech. Ke konci diplomové práce jsou uvedeny závěry porovnávání a hodnocení výsledků jednotlivých států.