Analýza vlivu přímých zahraničních investic na vnější rovnováhu ČR - Bikitějev, Arťom; Marková, Jana; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá analýzou vlivu přímých zahraničních investic na vnější rovnováhu ČR. První část pojednává o vymezení a rozdělení přímých zahraničních investic, o motivech přílivu přímých zahraničních investic do hostitelské země a jejich výhodnosti. Druhá část je věnována jak vývoji přímých zahraničních investic v ČR, tak i vývoji českých přímých zahraničních investic v zahraničí a dopadu přílivu přímých zahraničních investic na saldo běžného a finančního účtu. V závěrečné části dochází k analýze přílivu přímých zahraničních investic z hlediska jejich vlivu na vnější rovnováhu ČR.
Vedoucí práce: Jana Marková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses