Finanční analýza společnosti NIKE Czech s. r. o. - Novikova, Aleksandra (2019)
Hlavním cílem bakalářské práce je provedení finanční analýzy společnosti Nike Czech s. r. o., zjištění silných a slabých stránek společnosti, na základě kterých je vypracován finanční plán s předpokládaným dalším rozvojem společnosti v budoucnosti, napravením slabých stránek, udržováním a posílením silných stránek. Práce je rozdělená do dvou části. První část je teoretická, druhá část je praktická.V teoretické části jsou popsaný metody, ukazatelé a pojmy, které byly mnou použity při vypracovávání práce a provedení finanční analýzy. Praktická část se začíná přestavením společnosti a její konkurence, pak následuje vertikální a horizontální analýza, srovnání poměrových ukazatelů, které jsou uvedený v metodologické části, mezi konkurenční společnosti a jejích analýza, ohodnocení bonitním modelem. Na závěr jsem přidala prognózu budoucího vývoje společnosti, která se začíná SWOT analýzou.