Systém podnikových plánů a rozpočtů a jejich vliv na kvalitu podnikového řízení - Babica, Martin (2019)
Tato diplomová práce srovnává systému plánů a rozpočtů konkrétní společnosti s dosavadními poznatky akademické obce. Cílem práce je vymezit cíle systému plánů a rozpočtů, stanovit časové dimenze systému plánů a rozpočtů, stanovit metodiku zpracování plánů a rozpočtů, vymezit způsob transformace cílů na hierarchicky nižší úrovně podniku a vymezit přístupy ke kontrole dosažených cílů.Podle těchto cílů je rozdělena i tato diplomová práce. V jednotlivých částech jsou nejdřív shrnuty dosavadní poznatky akademické obce, které jsou následně srovnány s realitou konkrétní mezinárodní společnosti. V závěru jsou shrnuty hlavní poznatky této diplomové práce a sepsány doporučení pro hodnocený podnik, podniky s podobným podnikatelským modelem i akademickou obec.