Systém podnikových plánů a rozpočtů a jejich vliv na kvalitu podnikového řízení - Babica, Martin; Král, Bohumil, 1952-; Matyáš, Ondřej, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce srovnává systému plánů a rozpočtů konkrétní společnosti s dosavadními poznatky akademické obce. Cílem práce je vymezit cíle systému plánů a rozpočtů, stanovit časové dimenze systému plánů a rozpočtů, stanovit metodiku zpracování plánů a rozpočtů, vymezit způsob transformace cílů na hierarchicky nižší úrovně podniku a vymezit přístupy ke kontrole dosažených cílů.Podle těchto cílů je rozdělena i tato diplomová práce. V jednotlivých částech jsou nejdřív shrnuty dosavadní poznatky akademické obce, které jsou následně srovnány s realitou konkrétní mezinárodní společnosti. V závěru jsou shrnuty hlavní poznatky této diplomové práce a sepsány doporučení pro hodnocený podnik, podniky s podobným podnikatelským modelem i akademickou obec.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses