Dopady nového standardu pro vykazování leasingů dle IFRS na oblast telekomunikací - Hacmacová, Veronika; Peprníčková, Mariana; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá vykazováním leasingů podle pravidel Mezinárodních standardů finančního výkaznictví a změnami, které přinesl nový standard IFRS 16. Teoretická část práce je zaměřena na původní pravidla pro vykazování leasingů podle IAS 17 a na důvody a proces vývoje nového standardu IFRS 16. V následující části jsou popsána nová pravidla a možnosti přechodu na nový standard. Na závěr teoretické části jsou popsány očekávané dopady implementace nového standardu. Praktická část je zaměřena na analýzu dopadů na telekomunikační společnosti. V této části jsou analyzovány účetní výkazy tří společností poskytující telekomunikační služby na území České republiky, které jsou dále upraveny o změny způsobené novými pravidly standardu IFRS 16. Analýza je zaměřena rovněž na vybrané finanční ukazatele. Provedená analýza potvrdila očekávané dopady na telekomunikační společnosti. Aplikace pravidel IFRS 16 bude mít značné dopady na finanční výkazy společností a přispěje ke zlepšení vypovídací schopnosti některých finančních ukazatelů.
Vedoucí práce: Mariana Peprníčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses