Vplyv kurzových rozdielov na finančnú pozíciu v účtovnej uzávierke obchodnej spoločnosti - Mražíková, Kristína (2019)
Bakalárska práca je zameraná na problematiku kurzových rozdielov v účtovníctve z hľadiska Českých účtovných štandardov. Práca popisuje vznik kurzových rozdielov, konkrétne dodávateľsko-odberateľské vzťahy, finančný majetok a daň z pridanej hodnoty. Účtovanie o kurzových rozdieloch, rovnako ako aj možnosti zaistenia voči kurzovému riziku sú významnou súčasťou práce. V praktickej časti je práca zameraná na zhodnotenie vplyvu kurzu na výsledok hospodárenia konkrétnej spoločnosti.