Vplyv kurzových rozdielov na finančnú pozíciu v účtovnej uzávierke obchodnej spoločnosti - Mražíková, Kristína; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalárska práca je zameraná na problematiku kurzových rozdielov v účtovníctve z hľadiska Českých účtovných štandardov. Práca popisuje vznik kurzových rozdielov, konkrétne dodávateľsko-odberateľské vzťahy, finančný majetok a daň z pridanej hodnoty. Účtovanie o kurzových rozdieloch, rovnako ako aj možnosti zaistenia voči kurzovému riziku sú významnou súčasťou práce. V praktickej časti je práca zameraná na zhodnotenie vplyvu kurzu na výsledok hospodárenia konkrétnej spoločnosti.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses