Odložená daň a její dopad na účetní závěrku - Vojířová, Tereza (2019)
Diplomová práce se zbývá problematikou odložené daně a jejímu dopadu na účetní závěrku.První část práce se zabývá její charakteristikou, právní úpravou a nastínění metod jejíhovýpočtu. Popisuje historický vývoj i současnou právní úpravou jejího účtování a vykazování,a to jak podle českých účetních předpisů, tak podle Mezinárodních účetních standardů.Zaměřuje se na nejčastější tituly, které vedou ke vzniku odložené daně. V praktické části jsouteoretické poznatky aplikovány na reálné společnosti, a to od výpočtu po vykazování v účetnízávěrce. Na závěr je v dané společnosti proveden výpočet efektivní daňové sazby.