Problematika odložené daně - Stančíková, Lucie; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem diplomové práce je zachytit základní problematiku účtování odložené daně, která vychází zejména z nedostatečné úpravy české legislativy. První kapitola definuje pojem odložená daň včetně zachycení jejího vztahu k dani splatné. Druhá kapitola se zaměřuje na její vývoj, a to nejen z hlediska českých účetní standardů, tak i z hlediska mezinárodních standardů účetního výkaznictví. V třetí kapitole je poté popsán samotný výpočet výše odložené daně a jejího vykazování v rámci účetní závěrky a přílohy v účetní závěrce. Na tuto kapitolu poté navazuje praktická část, která se již věnuje statistice vykazování odložené daně na daném vzorku společností.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses