Porovnání kalkulací ve výrobním podniku a v podniku poskytujícím služby - Miturová, Magdaléna (2019)
Cílem této diplomové práce je porovnání kalkulací ve výrobním podniku a v menšímpodniku poskytujícím služby. Teoretická část obsahuje poznatky vymezující základnípojmy, metody a principy manažerského účetnictví z oblasti kalkulací. Po představenívybraných podniků a charakterů činnosti jejich podnikání následuje analýza nákladů a jejich vztahu k procesu tvorby výkonů. V návaznosti na kalkulace jsou dále řešenyrůzné rozhodovací úlohy.