Porovnání kalkulací ve výrobním podniku a v podniku poskytujícím služby - Miturová, Magdaléna; Matyáš, Ondřej, 1979-; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této diplomové práce je porovnání kalkulací ve výrobním podniku a v menšímpodniku poskytujícím služby. Teoretická část obsahuje poznatky vymezující základnípojmy, metody a principy manažerského účetnictví z oblasti kalkulací. Po představenívybraných podniků a charakterů činnosti jejich podnikání následuje analýza nákladů a jejich vztahu k procesu tvorby výkonů. V návaznosti na kalkulace jsou dále řešenyrůzné rozhodovací úlohy.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses