Účetní aspekty hospodaření Akademie věd ČR - Požárková, Lenka; Poutník, Lukáš; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato práce se věnuje účetním aspektům organizační složky státu a jejímu hospodaření. Tyto aspekty jsou zkoumány v rámci Akademie věd České republiky. Je nastíněno její postavení a úloha spolu s vymezením jejího financování a organizační struktury. Dále práce vymezuje pravidla hospodaření organizačních složek státu, zejména s prostředky státního rozpočtu a s fondy účetní jednotky. Mimo jiné také vymezuje pravidla související s hospodařením těchto organizací s majetkem státu. Popisuje také principy finančních kontrol. Práce je doplněna o praktickou část, ve které je vyobrazeno účetnictví organizačních složek státu pomocí analýzy jejich účetních výkazů.
Vedoucí práce: Lukáš Poutník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses