Současné trendy v evropském a českém pojišťovnictví. - Hillerová, Lucie (2019)
Tato diplomová práce o současných trendech v evropském a českém pojišťovnictví představuje nové legislativní předpisy, které mají dopad na pojistný trh a jeho účastníky. V první části jsou popsány evropské právní akty za účelem ukázání jejich dopadů do českého práva a jejich důsledků na distribuci pojištění, služby a pojistné produkty. Druhá část se zaměřuje na trendy vyplývající z vývoje trhu jako je začlenění inovativních technologií do finančních služeb/pojištění nebo noví poskytovatelé pojištění na principu peer to peer/sdílené ekonomiky Ke každému trendu je připojen komentář s cílem uvést jeho dopady a budoucnost na trhu s pojištěním.