Současné trendy v evropském a českém pojišťovnictví. - Hillerová, Lucie; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce o současných trendech v evropském a českém pojišťovnictví představuje nové legislativní předpisy, které mají dopad na pojistný trh a jeho účastníky. V první části jsou popsány evropské právní akty za účelem ukázání jejich dopadů do českého práva a jejich důsledků na distribuci pojištění, služby a pojistné produkty. Druhá část se zaměřuje na trendy vyplývající z vývoje trhu jako je začlenění inovativních technologií do finančních služeb/pojištění nebo noví poskytovatelé pojištění na principu peer to peer/sdílené ekonomiky Ke každému trendu je připojen komentář s cílem uvést jeho dopady a budoucnost na trhu s pojištěním.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses