Účetnictví a daně individuálních podnikatelů a jejich informovanost o dané problematice - Králová, Jana; Purina, Marina; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce mapuje povinnosti individuálního podnikatele spojené se zaznamenáváním ekonomických transakcí a zdaněním příjmů z podnikání. V teoretické části popisuje nejprve 3 možnosti evidence podnikatelské činnosti a v druhé části se zabývá daňovým přiznáním k dani z příjmů. Cílem práce je zjistit, do jaké míry znají podnikatelé své povinnosti, jestli si vedou evidenci sami, nebo se radši spolehnou na odborníky. V druhém případě jsem zkoumala, z jakého důvodu zvolili zprostředkované vedení daňové evidence/účetnictví. Pomocí dotazníků jsem dospěla k závěru, že většina dotazovaných spolupracuje s účetními nebo daňovými poradci, jako nejčastější důvod uváděli pohodlnost a nedostatek času, neinformovanost byla až třetí v pořadí. Co se týká právě znalostí podnikatelů, nejvíce z podnikatelů prokázalo průměrné vědomosti.
Vedoucí práce: Marina Purina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses