Poplatek za komunální odpad v jihočeských městech - Žemličková, Tereza; Sedmihradská, Lucie; Buček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá tématem: Poplatek za komunální odpad v jihočeských městech. Hlavním cílem je analyzovat způsoby zpoplatnění komunálního odpadu. Obecná část diplomové práce je vymezena systému financování nákladu s komunálním odpadem a základní legislativy týkající se místních poplatků a poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Navazující praktická část je zaměřena na analýzu jednotlivých obecně závazných vyhlášek obcí za rok 2013 a 2017. Nakonec je provedena podrobná analýza obcí, u kterých došlo ke změně druhu poplatku. Z provedené analýzy vyplynulo, že nejsou žádné jasné příčiny ani změny v obci, které by jasně signalizovaly, že na základě těchto příčin došlo ke změně druhu poplatku.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses