Analýza kryptoměn z pohledu investora a spekulanta - Pacalt, Tomáš; Brada, Jaroslav, 1964-; Szabo, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Práce se zabývá celkovou analýzou kryptoaktiv a jejich investičním potenciálem. Přehledně popisuje členění kryptoaktiv a jejich rozličné funkce. Na kryptoaktiva pohlíží jako na novou vznikající třídu aktiv. Srozumitelně popisuje technické aspekty Bitcoinu. Podrobně rozebírá cenový vývoj Bitcoinu/USD od svého počátku. Popisuje anonymní kryptoměny a technologie, na kterých fungují. Věnuje se rovněž kryptoplatformám a problematice kryptotokenů. Nastiňuje možné scénáře vývoje ekosystému kryptoaktiv. Věnuje se fundamentální analýze kryptoaktiv a celkového trhu. Identifikuje, v jaké fázi se nachází trh. Řeší základy technické analýzy aplikovatelné na kryptoaktiva. Na konci hledá potenciálně velmi výnosná kryptoaktiva vhodná ke spekulaci na budoucí růst.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses