Využití analytického software IDEA při forenzním šetření - Kryštůfek, Dominik; Králíček, Vladimír, 1952-; Macháč, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této diplomové práce je objasnit podvodné jednání spojené s manipulací s účetními výkazy a zpronevěrou majetku a vyšetřování takového činu s pomocí analytického softwaru IDEA. Práce je rozdělena na dvě části, a to na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou analyzovány způsoby podvodného jednání, možné postihy v souladu s českým právním řádem a motivace, které vedou pachatele k provedení takového skutku. Dále tato část obsahuje základní právní předpisy a normy, kterými se vyšetřování podvodu musí řídit. V aplikační části jsou vyjádřena některá specifika forenzního šetření oproti statutárnímu auditu. Ve čtvrté kapitole se zabývám SW IDEA, jejími funkcemi a možným použitím. Tyto znalosti jsou uvedeny do praktického rámce v poslední kapitole. Tato kapitola obsahuje popis forenzního šetření v neziskových organizacích Ústav a Domov, při kterém byla IDEA využívána.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses