Účetní a daňové odpisy dlouhodobého majetku u společnosti s ručením omezeným - Sedláková, Barbora (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá účetními a daňovými odpisy dlouhodobého majetku. Cílem teoretické části je definovat dlouhodobý majetek z hlediska účetního a daňového, podrobněji formulovat odpisování dlouhodobého majetku a popsat metody odpisování pro účely účetní a daňové. V empirické části se práce zabývá majetkem společnosti s ručeným omezeným. Poukazuje se zejména na vliv odpisů na základ daně. A nakonec poskytne možná doporučení pro odpisování majetku pro pozorovanou společnost.