Základ daně z příjmů ze závislé činnosti v kontextu mezinárodního zaměstnávání - Görgesová, Karolína; Tepperová, Jana; Wadurová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se věnuje problematice mezinárodní migrace pracovní síly. Cílem této práce je stanovit dopady novely zákona o daních z příjmů s datem účinnosti od 1. ledna 2019 a identifikovat možné problémy, které může způsobit. Součástí této práce je také analýza potenciálních dopadů této novely na skupinu osob vykonávající své povolání na palubách lodí, jejichž zaměstnavatel sídlí v Nizozemském království. Výsledky analýzy neprokázaly vliv novely na existující dvojí zdanění lodníků. Dále jsou v diplomové práci analyzovány dopady novely zákona o daních z příjmů na ostatní migrující zaměstnance z Evropského hospodářského prostoru a Švýcarské konfederace. Analýza zde prokázala diferenci efektivní sazby daně v závislosti na příslušnost osob pro účely pojistných systémů.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses