Daňový systém Nového Zélandu - Zakouřil, Jakub (2019)
Práce se zabývá daňovým systémem Nového Zélandu se zaměřením na zdanění příjmů fyzických osob. Součástí studie je i způsob financování sociálního zabezpečení a zdravotní péče. Cílem práce je analýza novozélandského daňového systému a jeho rámcové porovnání s Českou republikou.Práce je rozdělena do sedmi kapitol. V prvních třech kapitolách se seznámíme se základními charakteristikami Nového Zélandu, vývojem daňového systému v minulosti a správou daní v současnosti. Další tři kapitoly se věnují jednotlivým daním. Sedmá kapitola užívá poznatků z předchozích kapitol pro praktickou ukázku fungování daňového systému a jeho komparaci s Českou republikou.