Daňový systém Nového Zélandu - Zakouřil, Jakub; Láchová, Lenka, 1959-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Práce se zabývá daňovým systémem Nového Zélandu se zaměřením na zdanění příjmů fyzických osob. Součástí studie je i způsob financování sociálního zabezpečení a zdravotní péče. Cílem práce je analýza novozélandského daňového systému a jeho rámcové porovnání s Českou republikou.Práce je rozdělena do sedmi kapitol. V prvních třech kapitolách se seznámíme se základními charakteristikami Nového Zélandu, vývojem daňového systému v minulosti a správou daní v současnosti. Další tři kapitoly se věnují jednotlivým daním. Sedmá kapitola užívá poznatků z předchozích kapitol pro praktickou ukázku fungování daňového systému a jeho komparaci s Českou republikou.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses