Dopravní obslužnost Letiště Václava Havla Praha - Vlčková, Hana; Mervart, Michal, 1977-; Zachovská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá dopravní dostupností Letiště Václava Havla Praha z centra hlavního města. V teoretické části je popsána historie a vývoj dopravy v České republice. Vzhledem k zaměření práce se velká část teoretické části věnuje především city logistice a dopravním prostředkům, které jsou ve velkých městech běžně dostupné. Dále je v práci rozebrána dopravní dostupnost jednotlivých mezinárodních veřejných letišť v České republice, přičemž s ohledem na zaměření práce je největší pozornost věnována letišti Václava Havla Praha. Praktická část je věnována návrhům řešení složité dopravní situace týkající se dostupnosti Letiště Václava Havla Praha veřejnou dopravou. Největší část je věnována především plánovanému vybudování železničního propojení centra Prahy, letiště a největšího středočeského města Kladna. Na závěr práce je vypracováno vlastního posouzení projektu z hlediska zhodnocení vnitřních a vnějších faktorů, které mohou mít vliv na projekt vybudování železnice. V závěru je rovněž zmíněna SWOT analýza vybudování železnice.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses