Komparace českého a čínského systému účetního výkaznictví - Qu, Xueting (2019)
Bakalářská práce má za cíl prezentovat účetní systémy v České republice a v Čínské lidové republice a poukázat na případné odlišnosti, ale i podobnosti mezi nimi. Práce představuje historický vývoj účetnictví v obou zemích, teoretický základ obou účetních systémů, složky účetní závěrky, shodné a rozdílné aspekty výkaznictví. V praktické části práce je porovnána účetní závěrka české společnosti, která je sestavena podle českých účetních předpisů, a účetní závěrka čínské společnosti, která je sestavena vsouladu sčínskými účetními standardy.