Komparace českého a čínského systému účetního výkaznictví - Qu, Xueting; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce má za cíl prezentovat účetní systémy v České republice a v Čínské lidové republice a poukázat na případné odlišnosti, ale i podobnosti mezi nimi. Práce představuje historický vývoj účetnictví v obou zemích, teoretický základ obou účetních systémů, složky účetní závěrky, shodné a rozdílné aspekty výkaznictví. V praktické části práce je porovnána účetní závěrka české společnosti, která je sestavena podle českých účetních předpisů, a účetní závěrka čínské společnosti, která je sestavena vsouladu sčínskými účetními standardy.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses