Ekonomické výkaznictví základních škol - Prokopová, Nikola (2019)
Bakalářská práce se zabývá výkaznictvím základních škol. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je věnována pozornost zařazení základních škol do veřejného sektoru přes neziskové organizace a poté příspěvkové organizace. Další kapitola teoretické části se věnuje základnímu školství v České republice a rozdělení škol. Dále se práce zaměřuje na hospodaření a financování školských příspěvkových organizací, a nakonec se teoretická část dotýká právě ekonomického výkaznictví základních škol v ČR. V praktické části je komplexně zmapováno veškeré výkaznictví konkrétní základní školy, kterou je Základní škola a Mateřská škola Jiřice.