Zdanění digitální ekonomiky - Tranová, Thu Thao (2019)
Práce popisuje specifika spojené s digitální ekonomikou a následně zhodnocuje situaci v oblasti zdanění digitální ekonomiky. Dále pak vysvětluje fungování kryptoměn, též se zaměří na komplexní popis fungování Bitcoinu. Analyzuje regulaci kryptoměn se zaměřením na daňovou oblast v České republice, Austrálii a Velké Británii, zabývá se specifiky daně z příjmů a daně z přidané hodnoty. V neposlední řadě práce zdůrazňuje potřebu kryptoměny regulovat.