Zdanění digitální ekonomiky - Tranová, Thu Thao; Finardi, Savina; Moučková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Práce popisuje specifika spojené s digitální ekonomikou a následně zhodnocuje situaci v oblasti zdanění digitální ekonomiky. Dále pak vysvětluje fungování kryptoměn, též se zaměří na komplexní popis fungování Bitcoinu. Analyzuje regulaci kryptoměn se zaměřením na daňovou oblast v České republice, Austrálii a Velké Británii, zabývá se specifiky daně z příjmů a daně z přidané hodnoty. V neposlední řadě práce zdůrazňuje potřebu kryptoměny regulovat.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses