Riadenie rizík pomocou nástrojov Business Intelligence - Kňavová, Silvia; Míšek, Radoslav; Chval, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práca sa zaoberá analýzou riadenia úverového rizika, ktorému v dnešnej dobe podliehajú všetky úverové inštitúcie. Pojednáva o dôležitosti automatizačných procesov pri jeho riadení a zameriava sa na nástroje Business Intelligence. Charakterizuje základné princípy, jednotlivé komponenty a dôraz kladie na vytvorenie efektívneho a ľahko pochopiteľného reportu a zameriava sa na pravidlá pri vizualizovaní dát. V prvej časti práce sú definované finančné riziká a dôraz je kladený na úverové riziko a postupy jeho riadenia. Značná časť sa venuje vývoji regulačných štandardov, ktoré musia banky dodržiavať. Tretia kapitola pojednáva o skóringových modeloch so zameraním na úverové riziko, tzv. credit skóring. V praktickej časti sú princípy BI rozobrané v prostredí bánk ako úverových inštitúcií. Cieľom tejto diplomovej práce je aplikácia nástrojov Business Intelligence na bankový sektor vo forme efektívnej architektúry dátového skladu a prehľadného dashboardu, a to v kontexte regulačných princípov.
Vedoucí práce: Radoslav Míšek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses