Poistenie majetku obyvateľstva na českom a slovenskom poistnom trhu - Šuchtová, Melánia (2019)
Táto bakalárska práca sa zaoberá poistením majetku obyvateľstva na českom a slovenskom poistnom trhu. Cieľom je analyzovať aktuálnu situáciu na vybraných trhoch a uskutočniť komparáciu v oblasti produktu poistenia domácnosti. Porovnanie je vykonané na vybranej vzorke poistiteľov s balíkovou koncepciou produktu, kde sa pozornosť zameriava na obsah a štruktúru krytých rizík v základnom variante. Skúmané sú taktiež možnosti doplnkového pripoistenia a zahŕňanie asistenčných služieb bezplatne už do balíka s najnižším krytím. Do obsahu sú zahrnuté aj štatistiky majetkových škôd v minulosti, frekvencia ich výskytu a výška poistného plnenia s rozčlenením na jednotlivé riziká. Práca utvára ucelený prehľad aktuálnej ponukovej strany v oblasti poistenia domácnosti na obidvoch trhoch, poukazuje na zhodnosti a odlišnosti a prináša zhodnotenie koncepcie s ohľadom na minulý vývoj škôd na majetku.