Analýza zdaňování rodin v zemích OECD - Káninská, Eva (2019)
V bakalářské práci analyzuji zdaňování rodin v zemích OECD. Cílem práce je zmapovat možnosti nepřímé finanční podpory rodin s dětmi, charakterizovat je a na základě jejich porovnání se pokusit odpovědět na otázky, jak nastavit sociální politiku, aby byla efektivní, podporující a zároveň motivující, jaké systémy používají ostatní země a zda by se dalo některým z nich inspirovat. V první kapitole stručně charakterizuji sociální a rodinnou politiku, jejich cíle, principy a nastavení sociálního systému v České republice. V druhé kapitole se zaměřuji na nepřímou finanční podporu rodin. V poslední kapitole se zabývám nástroji podpory rodin v zemích OECD. Dále řeším efektivnost sociálních systémů pomocí regresního modelu.