Analýza zdaňování rodin v zemích OECD - Káninská, Eva; Kábelová, Lucie; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
V bakalářské práci analyzuji zdaňování rodin v zemích OECD. Cílem práce je zmapovat možnosti nepřímé finanční podpory rodin s dětmi, charakterizovat je a na základě jejich porovnání se pokusit odpovědět na otázky, jak nastavit sociální politiku, aby byla efektivní, podporující a zároveň motivující, jaké systémy používají ostatní země a zda by se dalo některým z nich inspirovat. V první kapitole stručně charakterizuji sociální a rodinnou politiku, jejich cíle, principy a nastavení sociálního systému v České republice. V druhé kapitole se zaměřuji na nepřímou finanční podporu rodin. V poslední kapitole se zabývám nástroji podpory rodin v zemích OECD. Dále řeším efektivnost sociálních systémů pomocí regresního modelu.
Vedoucí práce: Lucie Kábelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses