Bezhotovostní peníze a jejich použití - Hrabec, Lukáš; Brada, Jaroslav, 1964-; Szabo, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce „Bezhotovostní peníze a jejich použití“ se zabývá bezhotovostními platebními metodami od historie až po současnost. V teoretické části se zabývá historickými platebními metodami, jako jsou směnky, šeky, poštovní platební poukázky a další. Následující kapitola je věnována platebním systémům jak v České republice CERTIS, tak i světovým jako TARGET 2, EURO 1, CLS a další. V této části není opomenuta ani telekomunikační síť SWIFT. Následující část se zabývá kryptoměnami a jejich reálným použitím při placení zboží a služeb. V praktické části jsou porovnány počty transakcí většiny výše zmíněných metod a jsou dány do kontextu celkového množství světových a evropských bezhotovostních transakcí.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses