Efektívnosť verejných výdavkov na zdravotníctvo - Kodajová, Michaela; Maaytová, Alena; Kábelová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analýzou zdravotného systému Slovenska, Nórska a Španielska a skúmaním efektívnosti vynakladaných financií na zdravotníctvo. V teoretickej časti práca popisuje základné typy zdravotných systémov a charakterizuje konkrétne zdravotné systémy vo vybraných krajinách, pričom sa sústreďuje hlavne na komparáciu formy financovania. Praktická časť sa zameriava na analýzu verejných a súkromných výdavkov na zdravotníctvo v jednotlivých krajinách za obdobie 2007-2017. Ďalej sa praktická časť venuje skúmaniu závislosti verejných výdavkov na zdravotníctvo a vybraných ukazovateľov kvality zdravotnej starostlivosti v Slovenskej republike, Nórsku a Španielsku.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses