Analýza systému vzdělávání úředníků ve veřejné správě - Houšková, Nicole (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou dalšího vzdělávání zaměstnanců veřejné správy, jeho legislativní úpravou a naplňováním této legislativy v praxi. V teoretické části je práce zaměřena na pojem a organizaci veřejné správy, na subjekty, které poskytují vzdělávání úředníkům veřejné správy a dále na všeobecný proces vzdělávání dospělých, zejména na popis významu, metod a forem vzdělání. V první polovině praktické části je provedena analýza a charakteristika situace vzdělávání úředníků veřejné správy, druhá polovina praktické části se věnuje výzkumu vzdělávání úředníků veřejné správy. Na základě výzkumu jsou v závěru práce identifikovány problémové oblasti systému vzdělávání úředníků veřejné správy a nastíněny možnosti řešení těchto problémů.