Automobil v podnikání z hlediska účetních a daňových předpisů - Vrána, Jan; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce se zabývá automobilem v podnikání a jeho vztahem k daňovým a účetním předpisům České republiky. Práce je rozdělena na kapitoly dle jednotlivých úkonů prováděných s automobilem, tedy na pořízení, používání a pozbytí. Součástí každé kapitoly jsou i praktické příklady, které mají za úkol jednotlivé situace správně daňově vypočíst a následně je zaúčtovat. V první kapitole budou rozebrány jednotlivé způsoby pořízení vozidla včetně jeho ocenění, přičemž největší zřetel bude brán na finanční leasing. Kapitola pojednávající o používání automobilu bude zaměřena nejenom na účetní a daňovou problematiku využívání vozidla podnikatelem (zaměstnavatelem), ale bude zde rozebrána i problematika, kdy je tento automobil poskytnut zaměstnanci k používání. Poslední kapitola pojednává o jednotlivých způsobech pozbytí automobilu jako je prodej, krádež, zničení nebo předčasný konec leasingu.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses