Finanční analýza a financování FK Dukla Praha a.s. - Němčanský, Vojtěch (2019)
Předmětem zájmu této bakalářské práce je finanční analýza a struktura či způsob financování fotbalového klubu FK Dukla Praha a.s. v sezónách 2015-2018, resp. 2019 u financování. Rok sezóny je rokem, ve které sezóna končí. Cílem práce je demonstrovat specifičnost výsledků finanční analýzy ve fotbalovém klubu, zhodnocení finanční situace klubu a struktura jeho financování. Hlavním zdrojem informací jsou účetní závěrky klubu.Struktura celé bakalářské práce je tvořena dvěma částmi, metodickou a praktickou. V první kapitole se zabývám obecnou charakteristikou finanční analýzy, jejím předmětem a účelem. Následně popisuji jednotlivé metody finanční analýzy včetně finančního zdraví a na závěr se zaměřuji na způsoby financování fotbalového klubu. Praktická část začíná charakteristikou Dukly, pokračuje horizontální a vertikální analýzou rozvahy a výsledovky, analýzou poměrových ukazatelů včetně porovnání s konkurencí a analýzou finančního zdraví. Praktickou část zakončuji strukturou financování Dukly.