Finanční a konkurenční analýza společností ŠumavaNet s.r.o. a SporktNet s.r.o. - Janečková, Sabina (2019)
Tématem této bakalářské práce je Finanční a konkurenční analýza společností ŠumavaNet s. r. o. a SporkNet s. r. o. v časovém horizontu od roku 2012 do roku 2017. Cílem je provedení finanční analýzy a porovnání výsledků obou společností.Práce je rozdělena do dvou částí, přičemž první část obsahuje obecnou teorii finanční analýzy včetně ukazatelů, jednoho bonitního modelu a popis ukazatele ARPU. Ve druhé části je finanční analýza aplikována na konkrétní hodnoty obou společností získaných z účetních výkazů, srovnání jejich výsledků, výpočet ukazatele ARPU a stručná SWOT analýza jako nástin budoucího vývoje pro obě společnosti. V závěru jsou shrnuty poznatky získané v průběhu práce a zhodnocení výsledků.