Outsourcing účetnictví a jeho aplikovatelnost v konkrétní účetní jednotce - Karlíková, Tereza; Jošt, Marek; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Teoretická část bakalářské práce definuje základní pojmy související s problematikou outsourcingu účetnictví. V práci jsou shrnuty výhody a možná rizika a nevýhody této služby. Prostor je věnován formě a obsahu outsourcingové smlouvy a je zdůrazněna její důležitost pro kvalitní smluvní vztah a pro minimalizaci rizik. Text také přibližuje, jak se outsourcing účetnictví vyvíjí a jaké s sebou nese trendy. Práce se tímto snaží vyvrátit předpoklad, že externě vedené účetnictví mohou využívat pouze malé účetní jednotky. Praktická část se zaměřuje na aplikovatelnost outsourcingu účetnictví v konkrétní účetní jednotce. Bere při tom v potaz východiska z teoretické části, závěry z dotazníkového šetření a zároveň vypočtenou nákladovou náročnost na nynější interně vedené účetnictví a na externě vedené účetnictví. Práce dochází k závěru, že převést účetnictví na externí subjekt by bylo pravděpodobně pro danou účetní jednotku méně nákladné, nicméně není možné se při rozhodování ohlížet pouze na náklady. Outsourcing účetnictví by byl v účetní jednotce aplikovatelný, avšak pouze za určitých podmínek.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses