Pojistné podvody - Nguyenová, Phuong Trang (2019)
Obsahem bakalářské práce je pojednání na téma pojistných podvodů. Úvodní část se věnuje právní úpravě trestného činu pojistného podvodu, jeho charakteristickým znakům a způsobům dělení. V další části jsou uvedeny příčiny a motivy páchání pojistných podvodů, způsoby jejich detekce a postupy vyšetřování v případě jejich odhalení, zároveň je zde pojistný podvod vymezen jako jeden z typů operačního rizika. V neposlední řadě se pak práce zabývá analýzou vývoje pojistných podvodů na českém pojistném trhu, na jejímž základě hodnotí efektivnost zavedených opatření v rámci prevence pojistných podvodů ze strany pojistitelů. Závěrem dochází k vyvození důsledků pojistných podvodů a posouzení míry potrestání pachatelů pojistných podvodů.