Pojistné podvody - Nguyenová, Phuong Trang; Ducháčková, Eva, 1958-; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Obsahem bakalářské práce je pojednání na téma pojistných podvodů. Úvodní část se věnuje právní úpravě trestného činu pojistného podvodu, jeho charakteristickým znakům a způsobům dělení. V další části jsou uvedeny příčiny a motivy páchání pojistných podvodů, způsoby jejich detekce a postupy vyšetřování v případě jejich odhalení, zároveň je zde pojistný podvod vymezen jako jeden z typů operačního rizika. V neposlední řadě se pak práce zabývá analýzou vývoje pojistných podvodů na českém pojistném trhu, na jejímž základě hodnotí efektivnost zavedených opatření v rámci prevence pojistných podvodů ze strany pojistitelů. Závěrem dochází k vyvození důsledků pojistných podvodů a posouzení míry potrestání pachatelů pojistných podvodů.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses