Kryptoměny dle IFRS a českých účetních předpisů - Kuznetcova, Karina (2019)
Bakalářská práce na téma Kryptoměny dle IFRS a českých účetních předpisů se věnuje problematice účtování a vykazování kryptoměn z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (International Financial Reporting Standards – IFRS) a českých účetních předpisů. Úvodní kapitola seznamuje čtenáře s teoretickými základy kryptoměn, které je nezbytné znát pro lepší orientaci a pochopení dále vykládané látky. V následujících dvou kapitolách je provedena analýza dílčích účetních modelu, do kterých by teoreticky mohly patřit kryptoměny, a podle toho jsou stanoveny postupy účtování. V praktické části jsou na modelovém příkladu znázorněny rozdíly ve způsobech účtování kryptoměn dle IFRS a českých účetních předpisů.