Kryptoměny dle IFRS a českých účetních předpisů - Kuznetcova, Karina; Hospodka, Jan; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce na téma Kryptoměny dle IFRS a českých účetních předpisů se věnuje problematice účtování a vykazování kryptoměn z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (International Financial Reporting Standards – IFRS) a českých účetních předpisů. Úvodní kapitola seznamuje čtenáře s teoretickými základy kryptoměn, které je nezbytné znát pro lepší orientaci a pochopení dále vykládané látky. V následujících dvou kapitolách je provedena analýza dílčích účetních modelu, do kterých by teoreticky mohly patřit kryptoměny, a podle toho jsou stanoveny postupy účtování. V praktické části jsou na modelovém příkladu znázorněny rozdíly ve způsobech účtování kryptoměn dle IFRS a českých účetních předpisů.
Vedoucí práce: Jan Hospodka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses