Finanční analýza společnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a. s. - Bakumenko, Anna (2019)
Cílem bakalářské práce je zpracovaní finanční analýzy společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka a. s. pro období roku 2013 až 2017 a prognóza budoucího vývoje společnosti. Práce je rozdělena do dvou na sobě navazujících časti. První část je metodická, která se zaměřuje na význam finanční analýzy, popsaní rovnic a definic. V druhé časti práce jsou tyto metody aplikované na zkoumanou společnost a konkurenční společnosti. Na základě provedené finanční analýzy byla sestavena SWOT analýza společnosti a prognóza vývoje pro rok 2018, včetně plánované rozvahy a plánovaného výkazu zisku a ztráty.