Financování neziskové organizace - Nováková, Veronika (2019)
Tématem práce je financování neziskové organizace. V současné době se opomíná důležitost etapového nahlížení na správnou funkci organizace, což v mnohých případech vyvolává problémy nejen s financováním. Cílem bakalářské práce je poukázat na tyto soudobé nedostatky a vytvořit manuál především pro vznikající či nově vzniklé organizace. K lepší orientaci a efektivnější práci je manuál rozčleněn do jednotlivých etap vývoje organizace a je doplněn o konkrétní doporučení a postřehy z praxe.Zdrojem informací pro tuto práci jsou zejména osobní zkušenosti z práce pro neziskovou organizaci. K použitým metodám patří pozorování, popis a rozbor.