Vliv rostoucích cen nemovitostí na zadluženost domácností v ČR - Hrabcová, Pavla; Rajl, Jiří; Kučerová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem růstu cen nemovitostí na zadluženost domácností v ČR. Pozornost je věnována vztahu mezi vývojem zadluženosti domácností a vývojem cen nemovitostí, za pomoci dalších makroekonomických ukazatelů. Práce se skládá ze dvou základních částí. V teoretické části je definován úvěrový trh společně s hypotečním úvěrem, jeho dělením a historickým vývojem zadluženosti domácností. Dále jsou zde popsány hlavní legislativní změny a regulace. V praktické části je popsána charakteristika zvolených determinantů společně s vysvětlením základní úpravy použitých dat. Hlavní část této práce je regresní analýza a její konstrukce s využitím časových řad. V závěrečném modelu se nachází šest signifikantních ukazatelů, které podle navrženého modelu ovlivňují zadluženost domácností. Model je poté specifikován, otestován a vyhodnocen jako statisticky významný.
Vedoucí práce: Jiří Rajl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses