Sociální péče v územní samosprávě - Pšenicová, Hana; Vaňková, Lenka; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce pojednává o stavu sociálního zabezpečení v ČR, se zaměřením na vybrané nižší územně samosprávní celky. Podává základní přehled o systému sociální péče, kvalitě a možnostech v oblasti sociálních služeb ve zvolených samosprávách. Na základě dotazníkového šetření na úřadech a v sociálních zařízeních zjišťuje absenci sociálních zařízení, konkrétněji “sociálních bytů“, a poradenských služeb. Navrhuje možná opatření pro zefektivnění občanské spokojenosti a vybavenosti, a to: zvýšením informovanosti subjektů, rekvalifikací pracovníků, propojováním sociální politiky s jinými institucemi, zapojováním obyvatel do chodu sociálních zařízení. Práce potvrzuje hypotézu, nepostačující propojenosti sociálních zařízení s nižšími územně samosprávními celky a nedostatku finančních prostředků, avšak pouze v některých obcích a institucích.
Vedoucí práce: Lenka Vaňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses