Vliv Brexitu na rating Velké Británie - Jurzycová, Karin; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce „Vliv Brexitu na rating Velké Británie“ se zaměřuje na velmi aktuální problematiku vystoupení Velké Británie z Evropské unie. Hlavním cílem práce je pokusit se určit právě vliv vystoupení na suverénní rating Velké Británie v návaznosti na pravděpodobné ekonomické dopady tohoto vystoupení. Práce je členěna do tří kapitol, kdy první kapitola se zabývá ratingem samotným, jeho významem, druhy a tvorbou. V druhé kapitole jsou uvedeny události předcházející brexit, jako referendum o vystoupení a aktivace článku 50. Dále jsou v kapitole shrnuty dosavadní vlivy rozhodnutí opustit EU na vybrané ekonomické ukazatele a také na samotný suverénní rating VB. Poslední kapitola se zaměřuje na možné budoucí vztahy mezi EU a VB, jednotlivé scénáře vztahů a jejich predikované ekonomické dopady. Tyto dopady jsou poté pomocí komparace vyhodnoceny a je přiblížen jejich vliv na suverénní rating VB. V práci jsem dospěla k názoru, že nejhorší vliv na rating by měl bezesporu brexit bez dohody, naopak budoucí blízký vztah mezi EU a VB by rating stabilizoval.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses